- Obecny czas: 18 Lut 2019, 00:25 • Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Mój pierwszy skorp
14 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Mój pierwszy skorp
Kurcze, skorpion od ponad tygodnia nic nie je...dawałem mu drewnojada, świerszcza, martwego świerszcza, małe karaczany, mączniaka, wciąż nie chce jeść, boje się trochę o to że tak nic nie je, świerszcz nadal chodzi po terrarium, mączniaka przecięłem na pół i położyłem obok kryjówki, może zje. Co mam robić w takim wypadku, skorp nie je od prawie ponad tygodnia, czyżby miał złe warunki albo bał się nowego miejsca? Bo ostatnio wogóle nie wychodzi, nawet w nocy. Co zrobić zeby zjadł chociaż coś małego?
-
AppleDiMansion - Posty: 12
- Miejscowość: Racibórz
To jakie ma warunki wiesz tylko Ty, musisz je dokładnie sprawdzić. Jeśli są zgodne z zaleceniami z opisu to jest ok.
Skorpiony bardzo często robią sobie głodówki, im większy i starszy skorpion tym głodówki mogą być dłuższe. Raczej nie musisz się martwić.
Tydzień to nic, skorpiony potrafią nie jeść przez kilka miesięcy.
Skorpiony bardzo często robią sobie głodówki, im większy i starszy skorpion tym głodówki mogą być dłuższe. Raczej nie musisz się martwić.
Tydzień to nic, skorpiony potrafią nie jeść przez kilka miesięcy.
-
pablo102425 - Posty: 549
- Miejscowość: Opava, Czech Republic
No więc myślę że tak jak w opisie gatunku, warunki ma raczej dobre:
- Terrarium 30x30x30cm
- Temperatura w dzień 28-30 stopni Celcjusza
- 75-85% wilgotności
Skorpion rzadko wychodzi z kryjówki, da rade upolować świerszcza? (który mało kiedy wchodzi pod ten korzeń gdzie siedzi skorp) Drewnojadów na razie nie daje bo się zakopują a martwego nie chciał, to samo z mączniakiem.
- Terrarium 30x30x30cm
- Temperatura w dzień 28-30 stopni Celcjusza
- 75-85% wilgotności
Skorpion rzadko wychodzi z kryjówki, da rade upolować świerszcza? (który mało kiedy wchodzi pod ten korzeń gdzie siedzi skorp) Drewnojadów na razie nie daje bo się zakopują a martwego nie chciał, to samo z mączniakiem.
-
AppleDiMansion - Posty: 12
- Miejscowość: Racibórz
Taki duży to spokojnie sobie upoluje jak tylko zgłodnieje. W razie czego to uśmiercone 2 świerszcze przecięte na pół daj koło jego norki. Co do mączników, to ja akurat odradzam karmienia żywymi przynajmniej młodych osobników bo u mnie 2 osobniki B. jacksoni L2 zostały uszkodzone przez mączniki. Pozdrawiam
Vincit Omnia Industria
-
damiano7x7 - Posty: 54
- Miejscowość: Kraków
14 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość